Stuller-Floder, Budapest

frissítve 2020.04.10.

Leírás

A vállalat antik páncélszekrények flóderezésével foglalkozik.


Cégleírás
Hogyan varázsolható egy trezor az antik bútoraink közé, akár otthon, akár az irodában! A megoldás a valósághű, faerezetű mintázatban rejlik. A szakzsargon a műveletet flóderezésnek hívja. A fa kereskedelemben flódernek hívják a fűrészelt faanyagnak azt a felületét, amin az érintő menti átfűrészelés után az évgyűrűknek többnyire parabola formájú rajzolata válik láthatóvá. Magyarul ez nem más mint egy sajátos rajzolatú húrmetszete a törzsnek.
Az erős flóder a tavaszi és az őszi évgyűrűpászta közti határozott különbség. A mi trezorjaink világában viszont megmaradunk annál, hogy ez a fogalom a páncél felületnek antik bútorrá varázslását jelenti! A mintázatok elkészítéséhez szükséges a különböző fafajok bütü-, húr- és sugármetszeteinek sajátos színeinek és alakzatainak ismerete. A fafaji bélyegek tudatos használatával fajra jellemző, egyedi forma hozható létre. Pl.
: dió, nemes tölgy, cseresznye, stb.
Idegen nyelvű leírás
How to match safes between the antique furniture! The solution lies in the "wood imitation" design! It''s called FLODER! Floder means in the wood trade that face of the converted timber, witch is, after the saw through along the tangent, mostly parabola shaped annual rings, comming into sight. So it''s nothing else than a characteristic countur of the chord intersected trunk. The sharp floder is the definite difference between the spring and autum section of the annual ring.
However, in the world of our "keyster" we stay by the meaning, that flodering is the witchery of getting the safes face into an antique furniture! To get the figuration you have to know the especial colors and shapes of the different trees butt-edges, tangent-cuts, felt-grain cuts. The use of the characteristic mark of the trees we can bring about a individual shape.
For example: black, wallnut, oak, cherry-wood.
Kulcsszavak:
Restaurálás, Restaurátor, Restaurált bútor, Restaurálási munka, Bútor, Páncélszekrény, Trezor, Páncélszekrény javítás, Páncélszekrény felújítás, Páncélszekrény karbantartás
Stuller-Floder a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Stuller-Floder

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Dongó U. 2.
  1149  Budapest
  (1) 364 3525
 2. Kerepesi Út 15.
  1087  Budapest
  (1) 210 8253
 3. Kozma U. 7
  1108  Budapest
  (20) 912 3031
 4. PÓSA LAJOS U. 27.
  1163  Budapest
  (1) 403 7375
 5. Szugló u.82
  1141  Budapest
  06703965872
 6. RÓNA UTCA 139.
  1145  Budapest
  (1) 221 9929
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete