Petőfi Csarnok Kht., Budapest

1 Vélemény
frissítve 2020.04.10.

Leírás

Ki gondolná, hogy a Petőfi Csarnok alapjait már 1885-ben lerakták?! Pedig így van, hiszen a mai Pe-Csa helyén ebben az évben az Országos Kiállítás alkalmából épül fel és nyílik meg az Iparcsarnok. A megnyitást követően számos kiállítást rendeznek itt ("A fényképezés fejlődése"; "Agyag-, czement-, aszfalt- és kőkiállítás"; ""Villamos mukagépek kiállítása").


Cégleírás
Az 1896-os nagy milleniumi kiállításon az Iparcsarnok -mint az ezredéves kiállítás egyik központja- a bútor-, szövő- és anyagipari termékek bemutatóhelye. Ekkor épül meg a csarnok előtti elegáns korzó díszkerttel és szökőkúttal (a mai napozórét és a Pecsa szabadtéri színpada helyén), amely szombaton, valamint vasár- és ünnepnapokon este fél kilenctől tíz óráig kivilágítva működött. Így az Iparcsarnok és közvetlen környéke a milleniumi kiállítás reprezentatív központja lett.
Az ezt követő években számos kiállítás, vásár és egyéb rendezvény helyszíne voltaz iparcsarnok: volt itt "Papíráru kiállítás", "Autómobil kiállítás", "Cukrászipari kiállítás" 1907-ben, "Hadirepülő kiállítás" 1917-ben, "Vasipari" és "Reklámkiállítás" 1927-ben. Az Iparcsarnokot - mely hatalmas földszintes épület volt, a Keleti pályaudvar főbejáratához hasonló bejárati homlokzattal - a II.
világháború során súlyos károsodás érte. Az épület kiégett, tetőszerkezete elpusztult, ezért lebontották.
Kulcsszavak:
Szórakozás, Zene, Szórakoztatás, Szórakozóhely, Kulturális szolgáltatás, Kultúra, Szabadido, Muvelodési ház és szabadidoközpont
Petőfi Csarnok Kht. a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

PECSA

, több mint 2 évvel ezelőtt

Én a PECSA-t nagyon szeretem, kicsiként "csak" kiállításra mentünk ide, később nagyon sok koncertre jártam ide, főleg csapdára. Jó volt a jegyekért sorbanállni és a koncerten is. Pár éve rákaptam az ottani bolhapiacra, amin már jó ideje nem voltam, ugyanakkor nagyon élveztem és szívesen keltem fel hozzá, hogy időben kiérjek. Párszáz forint volt a belépő és cserébe, ha nem is vettünk semmit,de nagyon jól szórakoztunk miközben körbenéztünk. Alkalmas ez a hely és környéke a sétákhoz, kikapcsolódásokhoz, nosztalgiázáshoz, de a hirdetett programjai is nagyon jók!
## szórakozás# városliget# pecsa
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Petőfi Csarnok Kht. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook

Hasonló cégek a közelben

 1. Hermina Út 17.
  1146  Budapest
  (1) 801 8300
 2. Hermina Út 17.
  1146  Budapest
  (1) 471 8955
 3. Városliget Körút 2.
  1145  Budapest
  (30) 351 5217

 4. 1537  Budapest
  (20) 967 8612
 5. Marek József Utca 41.
  1078  Budapest
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete