Munkanélküli Fiatalok Fóruma, Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Ez a fórum főként a fiatalok munkanélküliségi problémáival foglalkozik. A pályakezdőkkel, akik nem találnak munkahelyet, vagy a 30-40 éves generációval, akik már dolgoztak, de elveszítették a munkájukat. De természetesen nincs kórhoz kötve. A munkanélküliséget nem szabad fiatal vagy idősebb gondjaként kezelni, ezt a nagyon nagy társadalmi problémát összességében kell megoldani.


Cégleírás
Pályakezdő munkanélküliek: A pályakezdők azzal a reményben végezték el iskoláikat, hogy majd kapnak munkát. A munkahely lehet majd alapja annak, hogy kirepüljenek a családi fészekből, önálló családot alapítva, vagy egyszerűen csak önállóságra vágyva maguk urai akartak lenni. Aggódva veszik észre, hogy a munkaerőpiacon nem kellenek, mert vagy nincs olyan munka amire számítottak, vagy van, de akkor azt mondják rájuk, hogy nincs elég tapasztalatuk. A diákhitel rég elfogyott, a szülők se tudják már finanszírozni gyerekeik költségeit. Reménytelenül kezdik el életüket.
Néha akad valami munka, szórólapozás, újságkihordás, konyhai kisegítőmunka, stb, de ezekre nem lehet hosszútávon alapozni. Elbocsájtott emberek, családos fiatalok: Jó pár évvel ezelőtt, mikor első munkahelyét megtalálta a munkavállaló fiatal, eszébe se jutott, hogy elveszti azt. Igyekezett megfelelni a munkahelyén, még ha erejét meghaladva is kellett teljesítenie. Elérkezettnek tartotta, hogy családot alapítson.
A családhoz, minimum egy lakás kellett. Fel merte vállalni a hitelt, mert volt munkája. Most páni félelemben él mert vagy megszűnt a munkahelye, vagy létszám csökkentés végett kirúgták. Reménytelen gondolkodással teli álmatlan éjszakák következtek, hogy "miből tartom el a családot, miből fizetem a gyerekek suliját, miből jut rezsire, ennivalóra, tudom e fizetni a lakástörlesztő részletet"?
Kulcsszavak:
Munkanélküli segély, Munkaügyi hivatal, Munkás, Munkavállaló, Munkanélküli, Kilátástalanság, Állástalan, Fizetésképtelen, Kilátástalan, Munkakereső, Munkát kereső, Reménytelen helyzetben, Állást kereső
Munkanélküli Fiatalok Fóruma a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Munkanélküli Fiatalok Fóruma

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot