MTA Növényvédelmi Kutatóintézete, Budapest

frissítve 2018. július 10.

Leírás

A Növényvédelmi Kutatóintézet (NKI) 1982 óta a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) intézet hálózatának tagjaként működő, nem nyereség-orientált költségvetési intézmény. Maga az intézet azonban több mint százéves múltra tekint vissza.


Cégleírás
Az NKI az egyetlen olyan magyar kutatóintézet, amely profiljában a növényvédelmi kutatás szinte valamennyi részterületét felöleli. Vizsgálatainak tárgyköre a kórokozók, kártevők és gyomnövények biológiájára, a növények betegségekkel és abiotikus stresszfaktorokkal szemben mutatott ellenálló-képességének mechanizmusaira, a kórokozók és kártevők, valamint ezek természetes ellenségei közötti kölcsönhatásokra, e kölcsönhatásoknak a biológiai védekezésben való felhasználására, és a környezetvédelmi szempontokból biztonságos növényvédőszerek fejlesztésére egyaránt kiterjed. Az MTA intézethálózatának tagjaként az NKI elsősorban alapkutatásokat végez, de munkája a mezőgazdasági és dísznövények új növényvédelmi stratégiáinak kidolgozásában közreműködve alkalmazott kutatásokat is felölel.
Kulcsszavak:
Növényvédelem, Növényvédelmi kutatás, Biotechnológiai osztály, Kártevok biológiája, Kórokozók biológiája, Kórélettani osztály, Növénykórtani osztály, Szerveskémiai csoport
MTA Növényvédelmi Kutatóintézete a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: MTA Növényvédelmi Kutatóintézete

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Herman Ottó Út 15.
  1022  Budapest
  (1) 224 3672
 2. Mese Köz 6.
  1121  Budapest
  (1) 392 5411
 3. Lövőház Utca 2-6.
  1024  Budapest
  (1) 345 8035
 4. Keleti Károly U. 13/B
  1024  Budapest
  (1) 785 2914
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete