Mozdonyvezetők, Vasútüzemi Dolgozók Segélyező Egyesülete, Budapest

Mozdonyvezetők, Vasútüzemi Dolgozók Segélyező Egyesülete
UZSOKI U. 40.
1145 Budapest - XIV. Kerület, Zugló
Telefon:
1-251-8496
Fax:
1-220-3095
Frissítve 4 hónappal ezelőtt

Leírás

Az Egyesület célja, hogy a tagokat és azok családtagjait az Alapszabályban meghatározott keretek között erkölcsi és anyagi támogatásban részesítse Az Egyesületnek szolgálati ügyekkel és politikával nem szabad foglalkoznia. Politikai célra sem szervezeteknek, sem személyeknek támogatást nem nyújthat és tőlük nem fogadhat el.


Cégleírás
Az Egyesület megalakulásának 100 éves évfordulójára írt megemlékezés szerint már az 1870-es évek közepén a magyar mozdonyvezetők olyan egyesület létrehozására törekedtek, amely az összefogás erejével figyelembe véteti a baleseti veszélyekkel járó szolgálatukat és szociális helyzetüket. Így alakult meg 1881-ben, akkori nevén az "Első Magyar Mozdonyvezetők Központi Segély Egylete", amely ma a "Mozdonyvezetők, Vasútüzemi Dolgozók Segélyező Egyesülete" név alatt működik. Az Egyesület a vasutasság, a mozdonyvezetők összetartozása, egymás segítésének hangsúlyozása, fel nem adott elvek birtokában megélt és túlélt "megállj jelzéseket" és "lassú jeleket", mire 2006-ban működésének jubileumi 125. évéhez érkezett. Zömében a vasúti "vontatási szolgálat", ezek családtagjai és nyugdíjasai mellett ma már azok is tagjai lehetnek az Egyesületnek, akiket "megcsapott a mozdony füstje".
Egyesületünket, mint szociális célú társadalmi szervezetet a Fővárosi Bíróság tartja nyilván. Taglétszámunk a vasúti leépítések folytán jelenleg 17 000 fő körül mozog. Egyesületünk az egyesülési jogról szóló törvénynek megfelelően független a MÁV ZRt-től, a pártoktól, a helyi önkormányzatoktól és a szakszervezetektől. A tagok belépéskori életkoruktól függően jelenleg havi 520 - 540 Ft tagdíjat fizetnek, az Egyesület pedig az arra rászorulók részére szerény segélyeket nyújt.
(Születési, gyermekek tanulmányi, házassági, műtéti, betegségi, nyugdíjazási, temetési, stb. címen.) A sok évtizedes működés eredményeként Hajdúszoboszlón, Balatonkenesén nyáron, és újabban Egerszalókon egész évben működő önellátós üdülőnk, illetve vendégházunk van, de résztulajdonosai vagyunk egy rangos hévízi szállodának is. Gazdálkodásunk eredményeként Horvátországban, Rab szigetén, Lopar helységben megnyitottuk tagjaink számára a nyári idényre egy öt szobás, önellátós vendégházat is. Az Egyesület tagjai és hozzátartozóik kedvezményes térítéssel vehetnek részt 7 - 10 napos turnusokban az üdülésben.
Kulcsszavak:
Szervezet, Egyesület, Segély, Vonat, Mozdony, Mozdonyvezető, Mozdonyvezetők
Mozdonyvezetők, Vasútüzemi Dolgozók Segélyező Egyesülete a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Mozdonyvezetők, Vasútüzemi Dolgozók Segélyező Egyesülete

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Uzsoki Utca 57
  1145  Budapest
 2. Róna U. 174.
  1145  Budapest
 3. Hermina Utca 3
  1146  Budapest
 4. Állatkerti út 9-11. (Szé
  1146  Budapest
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete