Merkantil Bank Zrt., Budapest

25 Vélemény
frissítve 2020.01.09.

Nyitvatartási idők

A nyitvatartási idők eltérhetnek
péntekP
8:00 – 14:00
szombatSzoZárva
vasárnapVZárva
hétfőH
8:00 – 15:45
keddK
8:00 – 15:45
szerdaSze
8:00 – 15:45
csütörtökCs
8:00 – 15:45
Zárva.
Nyitásig  2 nap 17 h 51 min.
2 nap 17 h 51 min

Gazdasági információk

TEÁOR kód
6492 - Egyéb hitelnyújtás

Leírás

A Merkantil Bank 1988-ban az Országos Kereskedelmi és Hitelbank leánybankjaként kezdte meg a működését, mint szakosított pénzintézet, ahol elsősorban váltóleszámítolással, faktoringgal és lízinggel foglalkozott. 1996-ban lezajlott a bank privatizációja, aminek következtében a Merkantil Bank Zrt. a legnagyobb hazai pénzintézet, az OTP Bank Nyrt.
100%-os tulajdonába került. Ennek is köszönhetően a Merkantil Bank tovább erősítette piacvezető pozícióját a gépjármű-finanszírozásban, továbbá folyamatosan bővítette a gépjármű-kereskedők és a vásárlók részére ajánlott termékeinek skáláját.
A Merkantil Bank stratégiájának fontos eleme, hogy az OTP Bankcsoport tagjaként szoros kapcsolatra törekedjen a legnagyobb magyarországi pénzügyi vállalatcsoport többi tagjával, elsősorban az OTP Bankkal az együttműködésből származó előnyök kölcsönös kihasználása érdekében.


Kulcsszavak:
Bank, Hitel, Gépjármű finanszírozás
Merkantil Bank Zrt. a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

törzskönyv

, több mint 2 évvel ezelőtt

2008-ban ki fizettem az autót! Nemmkértem a törzskönyvet mert igazán nem volt rá szükségem de 2012 decemberbe szerettem volna le adni a bontóba a kocsit amihez ez a kis plasztik kártya kellene. Kétszer kértem tőlük de nem válaszoltak az e-mailra, pedig ugyan abban az időben más e-mailt is küldtem nekik egy más ügyben mire 2nap mulva a posta ládámba volt papír levél formájában a válasz. És sajnos tudnék Én is mesélni de nem merem mert egy másik ügyben sajnos jog viszonyban állunk!

Emberségből: 00

, több mint 2 évvel ezelőtt

Jó magam is hittem a bank értékesítő Igazgatójának.Dr.Sz-nek.Autómat én becsületesen leadtam tartozás nem fizette véget,azzal,hogy az autó. marad Nyíregyházán, egy megbízható telephelyen 5- napig és adminisztráció után visszakapom a számomra nélkülözhetetlen közlekedési eszközt(szerződésmódosításig)Bizalmi alapon hagytam az autóban személyes dolgaimat.(5.napot mellőzöm címmel)másnapra sajnos családi tragédia miatt mentem az ott maradt iratokért,mely temetéshez elmaraszthatatlan.Legnagyobb megdöbbenésemre az este leadott autónak hűlt helye közölték reggel elszállították Kecskemétre, jelzem pár 100.000-ft az autó értéke melyet 21.000ft-ot fizetek havonta. 3 havi elmaradás végett gondolom erre volt szükségük.Az óta sem szerződésmódosítás sem autó!!!Kérdezem ki a m......??
Egy mozgáskorlátozott 60-éves özvegy.

József Tóth
bank ...

, több mint 2 évvel ezelőtt

......
a hasukra utnek és már meg is van az öszeg
számolni se tudnak
Megjegyzés

több mint 2 évvel ezelőtt

Nem tudom meg érteni hogy nem unják még a ...
minden féle baromságokat terhelnek a számlákra
miér nem veszik már észre hogy a bank törvény szerint ezek jogtalanok
én azt javaslom hogy a baromságukat fizesék ök
köszönöm

József Tóth
auto hitel

, több mint 2 évvel ezelőtt

szeretném meg kérdezni hogy nem unják még ezt a cs..kat mi jogon mond fel egy hitelt mikor minden honapban fizetve van ön hatalmuan modositgatja a szerzödéseket
szeretném már végre meg tudni mijen is ez a bank
devizát sose adot senkinek akor miért számol fel deviza kamatot ....
Megjegyzés

több mint 2 évvel ezelőtt

Én már 3 éve fizetem az autot
1,400,000 az ára mikor vetem
már be van fizetve több mint 2,400,000 ft és még mindig követel a bank 1,450,000ft
tehát hol élnek ezek
....

Na most mi van?

, több mint 2 évvel ezelőtt

Én most kezdek berágni! 3 évre vettem fel a hitelt. Az elején nem volt gond, ha késtem akkor is csak egy emlékeztetőt küldtek rólla és én pedig befizettem kamatostút. a hitel 2009-ben indúlt amikor a válság már "tartott" negyedévente fizettem 12 000 forint körűl mindenféle különbözetet. Amikor pedig a hitelből már csak pár hónap maratt akkor küldtek ki olyan levelet, hogy 2 havonta kell egy komplett új törlesztőrészletet fizetnem. Amikor megkérdeztem miért akkor az árfolyamra hivatkoztak. Szerintem pedig az árfolyam állt már rosszabúl is. Mire csak 2 hónap maratt a különbözet felemelkedett havi 1 plussz törlesztő erejére. És innen már komoly naggatás kezdett lenni, hogy lefoglalás meg minden. Mostanra mindent befizettem. Az utolsó részletett több mint 2 hete. Ma felhívtam a bankot, hogy akkor most mi van? mert szerintem ki fognak találni még valamit. A nő nem volt kedves mert nem tudtam neki 8 jegyű kódot mondani és a személyim is új. Meglehetősen flegmán közölte hogy majd 23-a után küldik ki a kamatkülönbözetet amit már elég sokat fizettem be. Számszerint kiszámólva:
1 000 000 forint törzstőke.
39 000 havi törlesztő 36 hónapon keresztűl.
Pontosan 226 545 forint kamatkülönbözet.
És most azt mondja nem adja ki az adatokat és küldik a maradékot. 1 630 545 forint kifizetve 1 millára és még van valami? holnap bemegyek személyesen kiteszem nekik amit kérnek, adják ide a törzskönyvemet és utánna elmehetnek a .....................-ba serényen.
Kérdezem én mert sehol nem kaptam rá választ a 22,5%-os THM hogyan lessz minden banknál 50-60% a banko-primusznál esetenként 80-90%? Ez nem uzsora?
És hogyan emelkedik az eurós hitel árfolyamkülönbözete ha mondjuk az árfolyam esik?
Megjegyzés

több mint 2 évvel ezelőtt

FIGYELEM!!!
A Devizaadósok Szövetsége és a magam nevében keresem azokat a sorstársaimat, akik belépnének a pertársaságunkba! Jelenleg (szeptemberben) indul a Merkantil bankos csoportunk is. Keressetek, ha érdekel a lehetőség! peter@zseblampa.hu

Több vélemény
Írjon véleményt a(z) Merkantil Bank Zrt. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. József Attila Utca 12.
  1051  Budapest
  (1) 279 6523
 2. József Attila Utca 24
  1051  Budapest
  +36 1 3282700
 3. Bajcsy-Zs. Út 12.
  1051  Budapest
 4. V. DOROTTYA UTCA 9.
  1051  Budapest
 5. Nádor Utca 6
  1051  Budapest
  +36 (1)3666-388
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete