Mediasmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft., Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Az Egyesült Királyságban - túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a médiaoktatás európai fellegvárában született Media Smart program magyar változata 2007-ben készült el, a Médiatudor nevet kapta. A program jelenleg Belgiumban, Finnországban (ott van minden iskolában!), Németországban, Hollandiában, Svédországban, az Egyesült Királyságban és hazánkban is sikerrel működik. A Media Smart UK képviselője tagja az Európai Bizottság által létrehozott Media Literacy Bizottságnak - ahol egyebek mellett Európára vonatkozóan alakítják ki a médiaoktatással kapcsolatos tevékenységek legfőbb irányelveit- és így módunk van "első kézből" értesülni a munkánkat érintő kérdésekről. A Media Smart hálózat tagországainak együttműködése példaértékű. Sikerrel akkreditáltattuk az "Út a médiaértéshez" címet viselő pedagógus-továbbképzési programunkat.
Fontos feladatunk a pedagógusokkal való találkozás. A tanítóknak segítenünk kell az oktatási anyag értelmezésében, alkalmazásában. Az előző években szerte az országban több mint 40 alkalommal rendeztük meg "Út a médiaértéshez - Médiatudor" címmel azt a szakmai rendezvénysorozatot, melyen a média és a gyermek kapcsolatának fókuszba állításával, pszichológus, szociológus és a média képviselői találkoztak tanítókkal, szülőkkel. Ezt a rendezvénysorozatunkat folytatjuk.
A Médiatudor program és tananyag magyar változatának elkészítését Szakértői Bizottság felügyeli, melynek elnöke dr Kósa Éva pszichológus, egyetemi tanár, aki személyesen irányítja a szakmai munkát. A Médiatudor program hazai működtetését a MediaSmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft végzi. A MediaSmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft A Médiatudor program hazai beindítását és működtetését a MediaSmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft végzi.


Kulcsszavak:
Oktatási program, Oktatási segédanyag, Média oktatás, Media smart, Media tudor, Média nevelés, Médiafogyasztás, Médiaismeret, Médiatudatosság, Reklám nevelés
Mediasmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Mediasmart Hungary Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Fenyő U. 3.
  1016  Budapest
  (1) 314 3396
 2. Nyárs Utca 3.
  1016  Budapest
  (1) 225 1419
 3. Gellérthegy U. 31.
  1016  Budapest
  (1) 411 1211
 4. Somlói Út 51
  1016  Budapest
  (1) 381 5100
 5. Brassai Sámuel Utca 4.
  1126  Budapest
  (1) 374 0848
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete