Magyar-Madagaszkári Baráti Társaság, Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Magyarországon 2002 októberében az értékes hagyományápolás szándékával jött létre a Magyar- Madagaszkári Emléktársaság Benyovszky Móric emlékére.


Cégleírás
Az 1741-ben az egykori Magyarország területén, Verbón született felfedezô neve ismert Európában, tevékenységérôl azonban keveset tudnak. Többek között ô volt az elsô európai, aki áthajózott a Csendes óceán északi részén, hét évvel megelôzve az angol Cook kapitányt és 16 évvel a franciák expedícióját. Felfedezéseivel, tengeri teljesítményével mindmáig az egyik legnagyobb magyar hajósnak számít, katonaként részt vett a lengyel-orosz háborúban, kiemelkedô haditetteiért a lengyelek nemzeti hôsnek tekintik, maguk a franciák, akikkel vívott csatában meghalt 1786-ban Madagaszkáron, történelmi személyiségként tartják számon, halálának 100. évfordulóján obeliszket is emeltek az emlékére. A Társaság központja a Budapesti Benyovszky Móric utca azon háza (8. szám), amelynek kertjében felépült a Benyovszky Emlékkert, és amelyben áll az a (szabadság-) szobor, mely a nagyszerű magyar férfiú emlékét hirdeti, és melynek a másolatát a februári expedíció fogja átadni madagaszkári kormánynak, és felállítani azon a helyen, ahol egykor Benyovszky tevékenykedett és vélhetôen meghalt.
A Magyar-Madagaszkári Társaság alapító tagjai ismert magyar értelmiségiek: Cséke Zsolt filmrendezô, Gáspár János geográfus, Elek Anita szobrász, dr. Rendi László orvos, dr. Nagy Tibor ügyvéd, Zorán Sztevanovity elôadóművész, dr. Magyar György ügyvéd (fôtitkár), Stella Gábor grafikus (alelnök), G. Németh György újságíró (elnök), Ráday Mihály művészettörténész, Turczi István író, Borbás Balázs gasztronómus, Tiszteletbeli elnökünk a Benyovszky-család egyeneságú leszármazottja, id.
Benyovszky Móric. Társelnökünk a Madagaszkáron élô, osztrák állampolgár Éva Szinnai, aki az expedíció elôkészítésében kiemelkedô szerepet játszott. Célunk, hogy Madagaszkáron, Magyarországon, valamint a szlovákok, a lengyelek, a franciák, az olaszok, az oroszok, az amerikaiak körében is ápoljuk Benyovszky Móric emlékét.
Kulcsszavak:
Szervezet, Egyesület, Szállítás, Külkereskedelem, Utazó, Életrajzok, Epedíció, Felfedezô, Magyar világutazó
Magyar-Madagaszkári Baráti Társaság a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Magyar-Madagaszkári Baráti Társaság

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Visi Imre U. 6.
  1089  Budapest
  (1) 475 0946
 2. Vágóhíd U. 62
  1097  Budapest
  (1) 216 6560
 3. Üllői Út 133-135
  1091  Budapest
  (1) 432 9164
 4. Bókay János Utca 53
  1083  Budapest
  (1) 323 3001
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete