Ligeti Stúdió, Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

bútortervezés belsőépitészet épitészet


Cégleírás
A Ligeti Stúdió jogelődje 1987-ben alakult. Építészeti, belsőépítészeti tervezésre, illetve kivitelezésre és gyártásra szakosodott. 1990-ben létrehozta önálló gyártóüzemét Bernecebarátiban. A közel 1 hektáros területen ideálisak a körülmények a fa alapanyag tárolására, raktározására és főleg a korszerű gyártási háttér biztosítására. A cég alapítója Ligeti Ferenc építészmérnök. Eddigi tevékenységére a magas műszaki színvonal, a kompromisszumok nélkül való formakultúra, a hazai tradicionális gondolkodás, a régi mesterek tudásának átörökítése jellemző. A Ligeti Stúdió alkotói a múlt értékeinek felhasználásával a jelent építik olymódon, hogy kiérdemeljék a jövő nemzedékek megbecsülését.
Ez a szakmai hitvallás a folyamatosság záloga, ugyanakkor megóvja őket attól, hogy múló divatirányzatok áldozatául essenek. Az alapító szándékának megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy az alkotási folyamat a tervezéstől a megvalósításig) egyenrangú részesei legyenek a társművészek. Jelesül: iparművészek az üveg, a fém, a textil területéről, valamint ötvösök, faszobrászok .stb. Ahogyan az építészet, úgy az enteriőr és a bútor is jól megszervezett csapatmunka eredménye. A cég tervezőit és iparosait nagyszámú alvállalkozó segíti. A bútorgyártás alapját az európai fafajták adják, melyek gondos válogatás, természetes és kényszerszárítás után kerülnek felhasználásra.
Miután a fa élővilágunk fontos alkotóeleme és egyben nagy értéke, a gazdaságos felhasználás mindannyiunk kötelessége. A Ligeti Stúdió ebben úgy kíván részt venni, hogy rangjának megfelelő színvonalra emeli a termékben. Ez a hozzáállás csupán az egyedi, és a kisszériás bútorgyártást teszi lehetővé. A cég vezetése csak remélni tudja, hogy a manufaktúrákban gyártott személyes ihletettségű és gondosan kivitelezett termékek iránti érdeklődés nem vész el, sőt, a nemzeti identitástudat kialakításában jelentős szerephez jut.
Kulcsszavak:
Belsőépítészet, Bútoripar, Bútor, Építészet
Ligeti Stúdió a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Ligeti Stúdió

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Repkény U. 14.
  1023  Budapest
  (1) 325 8792
 2. Ürömi Utca 45
  1023  Budapest
  (1) 336 2080
 3. Ürömi U. 45.
  1023  Budapest
  (1) 336 2080
 4. Szépvölgyi Út 34.
  1025  Budapest
 5. Pesti T 237 A/30. Út 237.
  1173  Budapest
  (27) 380 107
 6. Montevideo U. 9.
  1037  Budapest
  (1) 437 3736
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete