Kossuth Lajos Általános Iskola, Budapest

Kossuth Lajos Általános Iskola
Erzsébet Krt. 56
1171 Budapest - XVII. Kerület, Rákosmente
(1) 256 3981
(30) 929 2450
(1) 256 8879

Leírás

Iskolánk kertvárosi környezetben, Budapest keleti határától mindössze néhány százméternyire muködik. Az intézménynek, akárcsak a helységnek, Rákoskertnek a története nem nyúlik a távoli messzeségbe, az mindössze három emberöltonyi idot ölel föl.

  1. About
  2. Contact
  3. Házirend

Cégleírás
A történet 1933-ban kezdodik, amikor Rákoskert neve eloször szerepel a vasúti menetrendben. A kényelmesen megközelítheto településen báró Schell Gyuláné frissen parcellázott birtokán megkezdodik a házhelyek eladása és épülni kezdenek a friss telepesek kicsinyke házai. 1936-ban a boltok, a posta és az épülo vasútállomás mellett már 4o-45 lakóház is állott, így sürgeto szükségként jelentkezett egy iskola megépítése. Ez év nyarán Bóta Lorinc, frissen végzett szarvaskoi tanító a Kucorgó csárda udvarházának egyik szobájában létrehozott magániskolájában kezdte tanítani a rákoskerti gyerekeket. A tanintézmény elso közönsége 14 gyerekbol állott. A sikeresen muködo magániskolát 1937 áprilisában hivatalosan is engedélyezték. A tarthatatlan állapotot oldotta fel az 1982-ben megnyílt Zrínyi úti iskola, ahova minden évfolyamból egy-egy osztályt átvittek.
23 tanulócsoporttal folyt a további munka a rákoskerti iskolában. Kiss Antal a Zrínyi úti iskola igazgatója lett, az Erzsébet körúton Bakos Lajosné 10 éven keresztül vezette iskolánkat. Az o igazgatása idején épült fel a tornaterem, és vált lehetové az egy muszakos tanítás. Az 1991-92-es tanévben kezdodött el az elokészíto munka annak érdekében, hogy az iskola Kossuth Lajos nevét felvegye. A tantestület vezetésével a diákok komoly versenyeken vettek részt, hely- és iskolatörténeti kutatások folytak a múlt feltérképezésére. Véghely Tamásné vette át a nyugdíjba vonuló Bakos Lajosnétól az igazgatói feladatokat, s az o vezetése idején vette fel az intézmény a Kossuth Lajos Általános Iskola nevet.
A növekvo tanulólétszám, a különbözo idoszakokban épült épületrészek állaga szükségessé tette az intézmény rekonstrukcióját, bovítését. A fenntartó önkormányzat nagy terhet vállalva, egyéves elokészíto folyamat után a 2002-2003. tanévben 6 hónap alatt végrehajtotta az átépítést. A tanulócsoportok kerületi intézményekben kaptak elhelyezést, s délelott, délután folyt a tanítás.
Kulcsszavak:
Iskola, Általános iskola, Általános Iskolai képzés, Matematika Szakkör, Német Nyelv, Informatika Oktatás, Gyógytestnevelés, Tehetséggondozás, Diákönkormányzat, Erdei Iskola szervezés, Logopédus, Nyelv, Sportkör, Képzés, Nyelvoktatás, Könyvtár, Napközi, Nyári tábor, Iskolai alapítvány, Fejleszto Pedagógus, Buhera Szakkör, Röplabda Szakkör
Kossuth Lajos Általános Iskola a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemények

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kossuth Lajos Általános Iskola

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Hasonló cégek a közelben

  1. Sisakos Sáska Utca 3.
    1171  Budapest
  2. Szánthó Géza Utca 60
    1171  Budapest
  3. Kossuth Tér 7.
    2119  Pécel
  4. Kossuth Tér 7.
    2119  Pécel
  5. Ferihegyi Út 115.
    1173  Budapest
  6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete