Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény, Budapest

frissítve 2020.04.16.

Leírás

A kispesti ipari munkásság 1909-ben határozta el, hogy kulturális életének otthont teremt. Megalakult a Munkásotthon Építő Szövetkezet. A tagok részjegy vásárlásával kezdték meg az alaptőke gyűjtését.
Az alapkő letételére 1922 októberében került sor. Ekkor az Otthon felépítéséhez még nem állt rendelkezésre a teljes összeg.
Az alapkő- letételi ünnepség befejezésekor az Építő Szövetkezet Bizottsága arra kérte a kispestieket, hogy egy-egy téglát ajándékozzanak az otthon felépítéséhez. A felhívás nem volt eredménytelen, a helyszínen befizetett támogatások mellett a kispesti munkások felajánlották, hogy ingyen munkával segítik az építkezést.


Cégleírás
Anyagi helyzetünk stabil. Önkormányzati támogatásból, jelentős saját bevételből és jelentős pályázati forrásból tartjuk fenn intézményünket, szervezzük szakmai tevékenységünket. Ez alatt a hosszú idő alatt mindig alázattal szolgálta Kispest közművelődését és bízunk abban, hogy teszi ezt még nagyon sokáig mindenki megelégedésére.
Reméljük, hogy a KMO is hozzájárult és hozzájárul ahhoz, hogy a kultúra fontos szerepet játszik a kispestiek, és a Dél-pestiek életében. Szakmai kollektívánk több mint egy évtizede azon dolgozik, hogy a kispesti polgárok, s a családok egyre kevésbé tudják kevéske szabadidejük eltöltését a KMO nélkül elképzelni.
A fiatalok KMO-ként, a gyerekek Kömóként, az idősebbek Melósként emlegetnek bennünket. Benne vagyunk a köztudatban, tudják a kerületiek és a Délpesten lakók egyaránt, hogy érdemes egy-egy rendezvényre betérni hozzánk, hogy az elődeinktől örökölt "Önökért vagyunk!" szlogenünket ma is komolyan gondoljuk.
Kulcsszavak:
Tábor, Művelődési Ház, Munkásotthon
Termékek
Terembérlés, Műsorszervezés, Rendezvényszervezés, Rendezvény, Tanfolyam, Táborok, Képzések, Prevenció
Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook

Közelben található KMO Művelődési Ház kirendeltségek

 1. ADY E. U. 57.
  1191  Budapest
 2. FŐ U. 42.
  1191  Budapest
 3. Teleki Utca 50
  1191  Budapest
 4. KÓS KÁROLY TÉR 9.
  1192  Budapest
Az összes KMO Művelődési Ház kirendeltsége Budapest településen