Kapuciner Kft., Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Parfüm Kozmetikum Kellékek Testápolók Illatszerek


Cégleírás
A parfüm története. Mi is az a parfüm? A latin "per fumum" kifejezésből ered, ami annyit tesz: "A füstön át", vagy "Füst révén." Ugyanis a parfüm régi formája nem volt más, mint illatos füst (tömjén) amelyet füstáldozatok bemutatásához és a halottak bebalzsamozásakor alkalmaztak, kábító illattal megtöltve a levegőt. Már ezer éve különleges metszett üvegcséket készítettek az illatszerek méltó tárolására, melyet a mai kozmetikai ipar a tökélyig fejlesztett. A parfüm bódító és izgalmas, erotikus és csábító, amelyben egyesül a természet és a modern vegyészet megannyi titka. A finom illatszerekben gyümölcsök, virágok, mohák, különleges kérgek illata keveredik egymással, sajátos, utánozhatatlan harmóniát alkotva. A parfümök története ötezer évnél is régebbre tekint vissza. Az első parfümfajta a tömjén volt, ennek édes illatával jártak az emberek az istenek kedvében.
A perzsák megajándékozták a világ szép hölgyeit és férfiúit a parfümökkel és ezzel hadjáratot indítottak a testszag ellen. Miután az arabok bevezették a kozmetikába az alkoholt, az illatos vizek az egész iszlám világban elnyerték a gazdag házak urainak és a háremek hölgyeinek kegyét. A régi Germániában megelégedtek a nyírfavízzel és a gyógyfüvekből nyert főzetekkel. Az inkák halottaikat illatkivontatokkal bebalzsamozták, az aztékok pedig erős illatszerek belégzésével végeztek aroma terápiát. Ovidius római költő versbe foglalta az illatok receptjét: Ánizsból végy öt scriptumnyit mirha kilencét, Összekeverve ezek bőrödet ápolják. Szárított rózsából adj hozzá maréknyit S még ammóniasót, tömjénnel elegyest: Orcád szépségét megőrzi, hidd el e balzsam, s nem látszik rajta festéknek nyoma sem. Mind
kedveltebbekké váltak az illatos vizek a világon. 1189-ben Szaladin szultán követe útján egy hordócska pézsmát küldetett a kelet-római császárnak, mint a legdrágább ajándékot. A parfüm ezzel meghódította Európát és a világot. A kiváltságosok híres parfümgyártóktól vásároltak magunknak illatot.
Kulcsszavak:
Szépségápolás, Kozmetikum, Illatszer, Fagyi
Kapuciner Kft. a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Kapuciner Kft.

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Tárna Utca 2/B.
  1106  Budapest
  (1) 261 4468
 2. Mádi Utca 105.
  1104  Budapest
 3. Sibrik Miklós U. 81.
  1108  Budapest
  (20) 377 1578
 4. Gitár Utca 7
  1105  Budapest
  (1) 260 9510
 5. Mádi Utca 182
  1108  Budapest
  (20) 405 0990
 6. Harmat Utca 178.
  1108  Budapest
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete