Közlekedésbiztonsági Szervezet, Budapest

Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A Közlekedésbiztonsági Szervezetet 2006. január elsejével hozta létre a magyar Országgyűlés által alkotott törvény alapján, a Gazdasági és Közlekedési Miniszter. Feladata a légi, a vasúti és a vízi balesetek, súlyos események független szakmai vizsgálata, azzal a céllal, hogy az elemzésekből levonható tanulságok alapján javaslatokat tegyünk a jövőbeni hasonló események elkerülése érdekében, Tevékenységünk alapvető céljának ebből adódóan a megelőzést tekintjük.

Szakmai vizsgálatainkban mindenkor az objektív tényekre törekszünk támaszkodni. Az okok pontos körülhatárolásához fel kell tárnunk az eseményhez vezető körülményeket. A gyakorlatban ez a szükséges műszaki és egyéb technikai jellegű vizsgálatok elvégzésén túl a jogszabályi háttér, a műszaki-technológiai folyamatok, forgalmi helyzetek szabályozottságának biztonsági szempontból való áttekintését is jelenti. Vizsgálatainkban kiemelt szerepet kap az emberi tényező, mint a biztonság szempontjából a folyamatok legfontosabb láncszeme.


Cégleírás
A megelőzés eszköze részünkről az esemény általunk valószínűsített lefolyásának nyilvánosságra hozatala okulásul mások számára, illetve biztonsági ajánlások az érintett területek, szervezetek felé. Munkánkról, biztonsági ajánlásaink sorsáról, az általunk is vizsgált területek közlekedésbiztonsági helyzetéről évente beszámolót kell készítenünk a kormány számára.

Szervezetünk függetlensége a törvény által biztosított. Szakembereink pártatlanságát pedig a jogszabályi előírásoknak való maradéktalan megfelelésen túl szakmai elkötelezettségünk biztosítja. Bízom abban, hogy a KBSZ jogelődjénél, a Polgári LégiKözlekedésbiztonsági Szervezetnél, annak négy éves fennállása alatt kivizsgált több mint félezer kisebb és nagyobb jelentőségű esemény kapcsán szerzett tapasztalatainkat a vasúti és a vízi közlekedés biztonságának javításában is kamatoztatni tudjuk.
Kulcsszavak:
Közlekedés, Baleset, Légiközlekedés, Vízi közlekedés, Vasúti közlekedés, Közlekedésbiztonság, Balesetvizsgálat, Közlekedésbiztonsági szervezet, Légi balesetek vizsgálata, Vasúti balesetek vizsgálata, Vízi balesetek vizsgálata
Közlekedésbiztonsági Szervezet a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Közlekedésbiztonsági Szervezet

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Jeges U. 16.
  1185  Budapest
  (1) 292 3666
 2. g
  0.8 km
  Adatok
  Utca
  4400  Nyíregyháza
  42/786-054
 3. ZILAH U. 4.
  1185  Budapest
  (70) 322 3553
 4. Szerencse Utca 6/A
  1185  Budapest
  (20) 942 5064
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete