Hartyán Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola, Budapest

1 Vélemény
frissítve 2020. február 5.

Gazdasági információk

Adószám
041789-1-42
Adószám
18041789-1-42

Leírás

Történetünk Az 1970-es évek elején Budapest külső területén új lakótelepet kezdtek el építeni: Újpalotát. Gombamód szaporodtak a házak, s a beköltözőkkel jöttek a gyerekek. Iskolák is kellettek az ideköltöző diákoknak, ezek egyike a Hartyán Általános Iskola, vagy közismertebb nevén a "kékiskola" volt. 1973. szeptember 1-jén kezdődött el a tanítás a Hartyánban. E név történelmi eredetű: a XI. században Szent István király uralkodása alatt Visegrád megye legősibb településének neve Harkian (Hartyán) volt. Az a terület, ahol intézményünk épült, egykor Tétény fia, Horka birtokát gyarapította. Az eltelt több mint négy évtized alatt sok változást éltünk meg.
A nyolcvanas években az alapfokú oktatás mellett szakiskolai képzést is biztosítottunk a jelentkezők számára. 2000-ben általános iskolából nevelési - oktatási központtá alakultunk négy óvodával gyarapodva. Tíz év elteltével 2011. augusztus 1-jétől ismét általános iskola lettünk. Jelenünk A Hartyán iskolát fennállásának 40. évfordulójára felújította a kerületi önkormányzat Európa uniós támogatással. Korszerűsödött a tornaterem és a külső homlokzat is más színt kapott. A "hartyánkék" már csak az ablakközökben pompázik.
Maga az épület igen kedvező környezetben áll. Zöld parkok, felújított játszóterek veszik körül. Az intézmény sportolásra, játékra alkalmas udvarral rendelkezik. Tágas aulánk, hatalmas, jól felszerelt tornacsarnokunk, műfüves labdarúgópályánk bőséges teret biztosít a panellakások falai közé szorított, nagy mozgásigényű diákoknak. Az elöregedő lakótelepen egyre csökken az iskoláskorú gyermekek száma. Mi büszkén mondhatjuk, hogy nálunk ez nem érezhető, sőt tanítványaink száma évről évre nő! Pedagógusaink sokat tesznek annak érdekében, hogy az intézményünkbe jelentkező diákok jól érezzék magukat, tudásuk gyarapodjon. Ezt a négy különböző specialitással működő osztályokban biztosítjuk számukra.


Kulcsszavak:
Iskola, Általános iskola, Iskolai oktatás, Óvoda, Oktatás, Munkahelyi vendéglátás, Intézményi étkeztetés, Szabadidos tevékenységek, Oktatáshoz kapcsolódó kiegészíto tevékenység, Óvodai nevelés iskolai életmódra felkészítés
Hartyán Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Hartyán

, több mint 2 évvel ezelőtt

Mind a 4 gyermekem a Hartyán Általános iskolába járt, illetve a legkissebb még mindíg ide jár. Nagyon meg vagyok elégedve az iskolával, rendes az Igazgatóés a Tanárok is. A XV. kerület legjobb Iskolája, bátran ajánlom annak aki beíratás elött áll.
## iskola# oktatás# hartyán# általános
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Hartyán Nevelési-Oktatási Központ, Óvoda, Általános Iskola részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Pestújhelyi Út 38
  1158  Budapest
  (1) 417 3263
 2. Szent Korona Útja 5.
  1155  Budapest
  (1) 307 0008
 3. Bocskai Utca 70-78.
  1153  Budapest
  (1) 271 0842
 4. PATYOLAT U. 5-7.
  1155  Budapest
  1 307 6230
 5. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete