Ghymes Zenekar, Budapest

1 Vélemény
Ghymes Zenekar
Budapest
Telefon:
+421 2/459 238 72
Fax:
+421 2/459 238 72
Weboldal:
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

A szlovákiai magyarokból álló Ghymes együttes 1984-ben olyan zenészekből alakult a Nyitrai Pedagógia Főiskolán, akik előtte rockot, komolyzenét, régizenét játszottak.

 1. Fotók
 2. Történet
 3. Videók
 4. Érdekességek

Cégleírás
Az eltelt évek számukra a tisztítótüzet jelentették. Lassan a népzenei elemek alkotói elképzeléseikhez simultak és megszületett a "GHYMES ZENE". A ritmusok még feszesebbé, keményebbé váltak, a hagyományos népi hangszerek mellet (hegedű, brácsa, cimbalom, duda, bőgő, lant, koboz, tökcitera, tárogató) előkerült a szaxofon, a dobfelszerelés, improvizációk készültek és anélkül, hogy észrevették, vagy akarták volna, belekeveredtek az ún. WORLD MUSIC kategóriába.
A "Ghymes zene" magyar, valamint közép- és kelet európai népzenei gyökereken táplálkozik. Ars poeticája a muzsika egyetemessége. Zenéjük azt keresi, hogy miben hasonlítanak az emberek egymáshoz s nem azt, hogy miben különböznek.
Ezt a hasonlóságot mindig meg is találták, valahányszor megszólaltak, példa erre a hasonlóan meleg és szeretetteljes fogadtatás a teljesen különböző kultúrájú és életvitelű emberek részéről (pl. Japán, Irak, Jordánia, Finnország, USA, Kanada).
Idegen nyelvű leírás
The Ghymes band - consisting of Hungarians living in Slovakia - was founded at the College of Education in Nitra in 1984, by musicians with different preliminary musical experiences from classical through rock and Renaissance music. The years past have been like a "musical purgatory" for them. Folk elements have gradually clung together with their own individual musical ideas and GHYMES MUSIC was born. The rhythm of the music has become tighter and sharper.
In addition to traditional instruments (violin, viola, dulcimer, bagpipe, contrabass, lute, koboz, kalabash zither, Turkish pipe) the band has started using saxophones and drums - and without having even noticed it they have gotten included in the WORLD MUSIC category. "GHYMES MUSIC" is rooted in Hungarian and Central-Eastern European folk traditions. Their Ars Poetica is the universality of music.
Through their music they seek similarities and not differences in people.
Kulcsszavak:
Zenekar, Koncert, Zene, Szórakoztatás, Együtes
Ghymes Zenekar a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Ghymes Zenekar

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Körülbelül 4 éve hallgattam meg őket egy ismerősöm hatására és nagyon a hatásuk alá kerültem. Akkor jöttem rá, hogy előtte milyen korlátok közé szorítottam a zenei érdeklődésemet. Fantasztikus élmény, nagyon szívhezszóló és nagyon őszinte. Azóta (csak) 4 koncertjükön voltam és az extázis kiugrasztott a székekből. Zseniálisak! A Rege, a Héjavarázs és a Smaragdváros a legjobb albumok. A gyerekalbumok annyira nem jönnek be, meg a nagyon istenes dalok, de a többik nagyon jók. A Mendika még nincs meg, de csak karácsonyig. Akinek első hallásra nem jön be ne ijedjen meg, kellő őszinte hangulatában vegye elő újra. Hatni fog.
## zene# szórakoztatás# művészet
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Ghymes Zenekar részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben


 1.   Budapest
 2. Mártonhegyi Út 56/A
  1124  Budapest

 3.   Budapest

 4.   Budapest

 5.   Budapest
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete