Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest

77 Vélemény
Fővárosi Állat- és Növénykert
Állatkerti Krt. 6-12.
1146 Budapest - XIV. Kerület, Zugló

Gazdasági információk

Adószám
026229-2-41

Leírás

A Fővárosi Állat és Növénykert nemcsak a magyarországi és a távoli vidékeken élő állatok bemutatóhelye, hanem számos ismeretterjesztő és szórakoztató program helyszíne. A kert 1986 óta védett terület


Idegen nyelvű leírás
A conservation and research centre with internationally important breeding programmes for endangered native and exotic species. Childrens'' Zoo for close encounter with tame animals. "Animals in action show" twice a day. A leading animal collection in Eastern Europe with more than 2000 animals. Spectacular animal display representing the African savannah, the artic area, and the wetland habitats.
The population of more than 200 primates is of international repute. Large family groups of playful monkeys. A lovely park under conservation order with remarkable trees, shrubs and flower beds. An oasis of calm in a busting city.
Farm in the metropolis - ancient Hungarian livestock: swallow bellied woolly pigs, bold necked hens, spotted cattle, mudi dogs, cikta sheep, hucul horse is shown a peasant farm of period buildings from the upper Tisza region. A 140 year''s old beautiful zoo - listed art noveau and national style buildings of the best Hungarian architects of the century.
Kulcsszavak:
Állatkert, Növénykert, Oktatás, Szórakozás, Gyerek, Növény, Játszóház, Állat, Programok, Vad, Fővárosi, Növényker
Fizetési lehetőségek
 • Készpénz
  Készpénz
 • MasterCard
  MasterCard
 • Visa
  Visa
 • Szép kártya
  Szép kártya
Fővárosi Állat- és Növénykert a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Jutka
állatkert

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Tavaly voltunk a Fővárosi Állat és Növénykertben. Az egész család számára kiváló kikapcsolódás volt. Nagyon tetszett mindenkinek. Külön nagyon jó ötlet szerintem a különféle programok, mint például a fókabemutatók, kígyósimogatás...stb. Nagyon szórakoztatóak és színvonalasak.

Lilla01
Fővárosi állatkert

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Ez az a hely, ahol bárki kellemesen tölthet el egy napot. Maga a komplexum hatalmas helyen terül el. Rengeteg állat és növény található az állatkertben. Mi legalább egyszer egy évben nyáron fel szoktunk menni, hogy megnézzük a természet csodáit. Az állatkert nagyon szépen gondozott és az állatokat is nagyon jól tartják, más állatkertektől eltérően. A látnivaló nagyon változatos. Növények terén honos és külföldi növényeket egyaránt láthatunk. Állataik palettája is széles, hiszen az egyszerű csúszómászóktól, a rovarokon át, az emlősükig sokféle állat megtekinthető. Rengeteg programmal is szolgálnak. Lehetőség van etetni az állatokat zoo csemegével, amit pár száz forintért lehet megvenni. Nézhetünk állatbemutatókat az arénában, ahol testközelből figyelhetjük meg a vadvilágot. Rengeteg állandó, és szezonális kiállításuk van, ahol egzotikus állatokkal és növényekkel találkozhatunk. Van állatsimogatójuk, ahol kecskéket, birkákat, alpakkát és malacot. Akár ráját is simogathatunk. Személyes kedvencem a tengeri malac város. Több száz tengeri malac rohangál egy hatalmas területen, ahol saját kis házikóik vannak, vicces utcákkal, pl malacköz, kukorica tér, stb. Rengeteg büfé és étterem is található a területen, ahol csillapíthatjuk éhségünk és szomjúságunkat. Vannak ajándéktárgyas üzletek is, ahol az állatkerthez kapcsolódó szuvenírekhez juthat a látogató. Ha már mindent megnéztünk, amit csak meglehet, akkor a közelben van a Város Liget, a Szépművészeti Múzeum, és a Hősök Tere is. Így kellemes sétákat lehet eltölteni pesten. Remek kikapcsolódást tud nyújtani gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, ezért bátran ajánlom mindenkinek, hogy egy évben legalább egyszer menjenek fel.

Edu
Állatkert

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Az állatkert gyereknek és felnöttnek egyaránt kellemes kikapcsolódás. Nyáron voltam ott másodszor a kislányommal, aki most, hogy 2 éves lett igazán élvezte a kirándulást. Az első ottlétünkkor még csak fél éves volt, akkor majdnem az egész sétát átaludta. Az idén viszont még a délutáni alvást is kihagyta, haza sem tudtam csalogatni. Nagyon élvezte a sok állat látványát és külön élmény volt neki, hogy meg is etethette őket. A kedvence a zsiráf volt, oda többször is vissza kellett menni megetetni. A simogató is jó dolog, bár én úgy vettem észre, hogy egyre szemtelenebbek az ottani állatok. Sokan már csak kintről merik megetetni, simogatni őket, mert bent még a ruhánkat is képesek megrágni. Jó ötlet a benti játszótér és a sok faragott állat az út mentén. Kislányom azóta is sokszor emlegeti, hogy szeretne újra elmenni az állatkertbe. Meg is ígértem neki, hogy jövőre is elmegyünk, ha jó idő lesz, mert akkor az igazi.
## állatok# növények# simogató
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

MetallicaFan
Állatkert

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Hát igen, a jó öreg Állatkert. Azt hiszem, sok ember mondhatja el magáról, hogy milyen kellemes élmények fűzik a Budapesti Állat- és Növénykerthez. A világ minden tájáról találhatók itt állatok, beleértve az emlősöket, hüllőket, madarakat, stb. Kifejezetten ajánlott az állatkertet kisgyermekekkel felkeresni, hiszen a kicsiknek még nagyobb szórakozást nyújt Földünk csodálatos állatainak közelebbi megcsodálása. Ami külön tetszik még, hogy arra is gondoltak, ha egy-egy kisgyermek megunná a sok-sok állat nézegetését, mivel egy rendkívül jól felszerelt és játék lehetőségekben gazdag játszótér/park várja a mozgékonyabbakat. Személyesen nekem is jó emlékeim vannak a játszótérről :D Bátran ajánlom minden kisgyermekes, és persze gyermek nélküli családnak a Fővárosi Állatkert meglátogatását, hiszen mindig tanulhat valami hasznosat az ember, nem igaz? :)
## fővárosi állat és növénykert állatok zoo
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Bettike87
állatkert

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Mindannyiunk nagy kedvence az állatkert, amely nagyon szép, főleg nyáron. Általában évente egyszer ellátogatunk ide a családdal. De az az igazság, hogy aminek kiskoromban nagyon tudtam örülni, az ma már igencsak elszomorít. Az állatok igencsak kis helyen vannak, többségük nem tűnik boldognak. Dehát ez ez nem is csoda hiszen fogságban vannak.. Az állat-örökbefogadási program viszont tetszik, mivel lehetőséget ad az anyagi támogatásra.

Több vélemény
Írjon véleményt a(z) Fővárosi Állat- és Növénykert részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Facebook
Twitter

Hasonló cégek a közelben

 1. Állatkert Krt. 6-12.
  1146  Budapest
 2. Népfürdő Utca 17/B
  1138  Budapest
 3. Széchenyi István Tér 9
  1051  Budapest
 4. Margit Körút 12.
  1027  Budapest
 5. Váci Út 165.
  1138  Budapest
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete