Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.

4 Vélemény
Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt.
Népfürdő U. 38.
1138 Budapest - XIII. Kerület
Frissítve több, mint 6 hónappal ezelőtt

Leírás

Fürdőinkben 2006. június 01-től elfogadjuk az üdülési csekkeket. Bérletek és napi belépőjegyeket vásárolhatnak az általunk üzemeltetett és honlapunkon megtalálható összes fürdőbe.


Cégleírás
Az egyes részeiben a török hódoltság korában épült Rudas Fürdő 1696. december 1-én városi tulajdonba került, majd bérlők üzemeltették egészen 1866. április 19-ig, amikor Buda városa saját kezelésbe vette, így lényegében ezen időpontokra tehető vállalatunk alapításának kezdete. A székesfőváros közgyűlése 1928. május 9-én 442. számú határozatában kimondta, hogy a főváros tulajdonában lévő Szt. Gellért, Rudas és Széchenyi Fürdők üzemét egyesíti. 1929-ben megtörtént a Szt. Gellért és a Rudas Fürdők igazgatásának egyesítése. Budapest Székesfőváros Törvényhatóságának Tanácsa a 701/1931. tan. számú határozatával a tulajdonában lévő fürdő egyesítését határozta el.
Az egyesítést a 199.496/1932. IX. sz. polgármesteri intézkedés foganatasította. A törvényhatósági bizottság 1933. január 18-án tartott közgyűlésén 27/1933. kgy. szám alatt az egyeztéshez hozzájárult és végül a belügyminiszter 1933. május 5-én kelt 78.419/1933-V. sz. leíratában azt jóváhagyta.
Az üzem egyéni kereskedelmi cégként cégbírósági bajegyzést nyert, így 1933. január 1-től a Szt. Gellért, a Rudas és a Széchenyi Fürdők, valamint a székesfőváros 1916-ban alapított Ásványvízüzeme a Szt. Gellért fürdőbe helyezett központi igazgatással Budapest Székesfőváros Gyógyfürdői és Gyógyforrásai néven, egyesített üzemként kezdett működni. Ezen időszakban a főváros tulajdonában volt az előbbieken túlmenően két népfürdő, az 1911-ben a VI. ker. Palotai utcai kislakásos telepen épült tisztasági kád- és zuhanyfürdő és a IX. ker. Dandár utcában 1930-ban megnyílt tisztasági fürdő, továbbá ingyenes és fizető dunai uszodák is. 1935-ben a főváros megvette a Rác (Szent Imre) fürdőt.
Kulcsszavak:
Fürdő, Gyógyfürdő, Termálfürdő, Strand, Strandfürdő, Welness
Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. a következő kategóriákban szerepel:
Képek hozzáadása

Vélemény

Dagály

több, mint 6 hónappal ezelőtt

éljenek a kapus biztonsagi "úr-ak',remélem jóóó zsírosra keresik magukat...dakoták és írokéz indián dagi bmw-s harcosok tömködik a zsebükbe a "belépős-t'...és vonyúl a family fűrcsiznyi/:-):/ imádLyúk a szőke Nő-ket:-)

dianaaaa
fürdő

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

kiváló hétvégi program, fuataloknak, időseknek egyaránt, reumatikus betegrégeknél nagyon ajánlott, de pihenni és kikapcsolódni is tökéletes, ajánlom mindenkinek
## kikapcsolódás# úszás# gyógyulás
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Kis Andrea
szolgáltatások

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Nagyon sok féle szlgáltatást nyújtanak, a megfáradt embereknek. Remek kikapcsolódási lehetőség és közben gyógyulni is lehet.
## fürdő gyógyfürdő termálfürdő gyógyulás természetesen
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Antal Tibor
Budapest Gyügyfürdői,Dagály

, több, mint 6 hónappal ezelőtt

Különösen nyáron érdemes ide kilátogatni,télen is lehet a fedett medencékben gyógyulást keresni,de nyáron nagyon szép és élvezetes,nem tül drága még megfizethető,remélem nem drágul tovább.Vize csodálatos gyógyhatású,a kiszolgálás is barátságos.Jó szivvel ajánlom,aki teheti keresse fel.
## budapest# gyógyulás# szabadidő# gyógyfürdő strandfürdő termálfürdő fürdő
Erre válaszolok    Vitatott tartalom jelentése

Írjon véleményt a(z) Budapest Gyógyfürdői És Hévizei Zrt. részére!

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Facebook

Közelben található BGYH kirendeltségek

 1. NÉPFÜRDŐ U. 38.
  1138  Budapest
 2. Népfürdő U. 36.
  1138  Budapest
 3. Frankel Leó U. 25-29
  1023  Budapest
 4. Fő Utca 84
  1027  Budapest
 5. Döbrentei Tér 9
  1013  Budapest
Az összes BGYH kirendeltsége Budapest településen