Borkollégium, Budapest

frissítve több mint 2 évvel ezelőtt

Leírás

Társaságunk a jelenlegi formában immár 1991 óta folytat borismereti oktatást. 2006. januárjában iskolánk nemzetközi akkreditációt nyert. A londoni székhelyű Wine and Spirit Education Trust - WSET - nemzetközi hálózatában a 994. képzési intézmény.


Cégleírás
Alapfokú tanfolyamok: A tanfolyam célja olyan ismereteket adni, amelyek a borkészítés, borkereskedelem és borfogyasztás alapjait foglalja magába. A kurzus tematikája: borkóstolási alapismeretek bor-geológiai alapok szőlőfajták és boraik a Kárpát medencében szőlőtermesztés-borkészítés Magyarország borvidékei borstílusok A háromnapos intenzív tanfolyam utolsó délutánján a hallgatók feleletválasztós tesztkérdéseket oldanak meg, és a borkóstolásból tanultakról is számot adnak. Sikeres vizsga esetén a hallgatók a Borkollégium által kiállítottnbsp; borajánlói oklevelet kapják meg. Jelentkezési feltétel: betöltött 18. életév. A képzésben történő részvétel a magasabb szinteken természetesen idegen nyelv tudását feltételezi. Ez elsősorban az angol, de német is lehet. Az oktatás magyarul történik, mert hallgatóink közül sokan nem kívánnak magasabb képesítést, illetve nemzetközi oklevelet szerezni.
Az utóbbit igénylők teljes idegen nyelvű tananyagot (is) kapnak, a vizsgán pedig angol/német tesztlapot. A borleírást is ezen a nyelven kell elvégezni. Ehhez szaknyelvi korrepetálást biztosítunk. Az oktatás a jövőben több szinten folyik majd, mint eddig, és a mérce is szigorúbb. Ennek megfelelően a képesítés értéke is nagyobb, de az is elég, ha azt mondjuk: ezt a minősítést bárhol a világon elfogadják. Eddig sokan folytatták Ausztriában, illetve Londonban a nálunk elkezdett tanulmányokat. A jövőben már nem kell külföldre utazni, időben, anyagiakban jelentős a megtakarítás.
A legmagasabb fokozatra, a két éves diplomakurzusra csak alacsonyabb szintű vizsgák sikeres letétele után lehet jelentkezni. Most ezen szintek oktatása indul, a diplomakurzust legkorábban egy év múlva indíthatjuk. Az itt végzettek a Nemzetközi Borakadémikus címet viselhetik. A rendszerben még vannak le nem zárt kérdések. Mi nyomást nem gyakorolhatunk a WSET-re, de mindent megteszünk azért, hogy a hazai viszonyokhoz igazítva a legjobb lehetőségeket kínáljuk a tanulni vágyóknak.
Kulcsszavak:
Pince, Borkóstoló, Olaszrizling, Kóstolás, Bor, Wine, Oktatás, Borkalauz, Borkollégium, Cuvée bazalt bor, Cuvée somlói hárslevelu, Hemina cuvée, Magyar borok gasztronómia, Somlói rizling, Terra benedicta
Borkollégium a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Borkollégium

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Fillér U. 53.
  1022  Budapest
  (1) 316 3235
 2. Szilágyi E. Fasor 121.
  1026  Budapest
  (1) 200 0131
 3. Szilágyi Erzsébet Fasor 121.
  1026  Budapest
 4. Szilágyi Erzsébet Fasor 22/A
  1125  Budapest
  (1) 275 2468
 5. Endrődi Sándor Utca 8.
  1022  Budapest
  (1) 326 5676
 6. Fillér Utca 2 B. Ép. Fszt. 2.
  1024  Budapest
  (30) 692 0376
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete