Bethlen Gábor Alapítvány, Budapest

frissítve 2018. május 15.

Leírás

A Bethlen Gábor Alapítványt 1979-80-ban a magyar szolidaritás hívei hozták létre, s a korabeli kommunista vezetés ellenzése közepette, hat éves küzdelemmel vívták ki működésének hivatalos jóváhagyását.


Cégleírás
A 65 kezdeményező és a később csatlakozott támogatók révén a térségben elsőként létrejött legális új polgári összefogás alapítói: Illyés Gyula, Németh Lászlóné, Kodály Zoltánné és Csoóri Sándor. Az 1980 óta működőBethlen Gábor Alapítvány - a hazai és a külhoni magyarok áldozatkészsége, munkája révén - anyagi, szellemi és lelki támogatásával, díjaival úttörő szerepet vállalt és vállal a nemzeti összetartozás szolgálatában, a Közép-európai szellemi együttműködésben, a mai határokon túl élő magyarság hazai megismertetésében, kiváló képviselőinek elismerésében, a magyar-magyar kapcsolatok ápolásában, a rendszerváltásban, s reményeink szerint nemzetünk jövőjének alakításában is. A honlap első fejezetében a negyedszázada működő Alapítvány történetéről, a nemzet szolgálatában végzett és tervezett tevékenységéről, kitüntetettjeiről, valamint a 2005 tavaszán alakult Bethlen Gábor Alapítvány Baráti Társaság programjairól tájékoztatjuk Önöket.
Kulcsszavak:
Érdekképviselet, Segítségnyújtás, Kapcsolatápolás, Alapítvány, Információszolgáltatás, Havilap, Információkutatás, Nyelvi tankönyv
Bethlen Gábor Alapítvány a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Bethlen Gábor Alapítvány

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot