Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Budapesti Igazgatóság

frissítve 2020.04.10.

Leírás

A Márton Áron Kollégiumot 1991-ben alapították (1999-től Szakkollégium), azzal a céllal, hogy elhelyezést biztosítson a Budapesten tanuló határon túli magyar hallgatóknak.Márton Áron erdélyi katolikus püspök a Szakkollégium névadója, annak ellenére, hogy ez nem egyházi intézmény. De aki egy kicsit is jobban ismeri életművét annak nem meglepő, hiszen Márton Áron jóval több, mint egyházi vezető. Fiatal pap korától mindenütt részt vett a nevelésben és az iskolai életben.
Már Kolozsváron, ahol egyetemi lelkész, majd plébános volt, egyenesen a nevelés és az iskolakérdés szellemi irányítójává nőtte ki magát. Alig lett püspök, már tisztában volt a nevelés és az iskolák teljes problematikájával.
Tudta, hogy Trianon óta Erdélyben a templom és az iskola nem csupán pedagógiai vagy vallási kérdés, hanem az erdélyi magyarság megmaradásának is kulcskérdése. Márton Áron karizmatikus személyisége tulajdonképpen élő kapocs volt az elszakított országrészekben élő magyarok és az anyaország között.


Cégleírás
Tamási Áron szép gondolatának megvalósítását szeretnénk mindennapi munkánkban segíteni mindazok számára, akik határainkon túlról hozzánk érkeznek, hiszen Budapest a magyarok fővárosa, így valamennyiünk joga, hogy ?otthon legyünk benne?. A fővároson belül a MÁSZ az a hely, ahol mindenki azért dolgozik, hogy az ideérkezők ezt az otthonosság-élményt mind nagyobb számban átélhessék, megtapasztalhassák. Legyen szó akár pár hétre vagy néhány hónapra érkező részképzősökről, vagy a hosszú egyetemi évekre nálunk berendezkedő állami ösztöndíjas hallgatókról, doktorandusokról vagy szállóvendégeinkről, a határon túli magyar ifjúsági szervezetek képviselőiről, szülőkről, hozzátartozókról és a budapesti osztálykiránduláson résztvevő középiskolásokról.
A MÁSZ óbudai, folyamatosan korszerűsödő épületegyüttesében a csaknem 1200 férőhely valamelyikén minden jóakaratú, tisztességes szándékú magyar ember otthon érezheti magát, sokszínű támogató közösséget találhat és hozhat létre maga körül! Szakkollégiumi képzéseink elősegítik a magyar identitás megerősítését, a kisebbségi lételemek értékeinek tudatosítását, a magyarság és európaiság több mint ezeréves kérdéskörének megértését, a népek közötti kommunikáció - nyelvi, művészeti, politikai - jelentőségének felismerését, a szülőföld és az anyaország sokszínű kapcsolatának, kívánatos jövőjének vizsgálatát, a szülőföldön való boldogulás feltételrendszerének megismerését és a szükséges ismeretek, készségek és képességek gyakorlati elsajátítását. A budapesti MÁSZ egy világváros forgatagában egyre színvonalasabb szolgáltatásaival, barátságos légkörével az a biztonságos szeglete a világnak, amely lehetőséget ad önmagunk kipróbálására az önszervezés, a közösségszolgálat és az érdekérvényesítés területén.
A szellemi otthonteremtés gyakorlóterepe egyszersmind a fészek, amelyik mindig várja az otthonról hazaérkező egykori lakóit.
Kulcsszavak:
Iskola, Oktatás, Szálláshely, Sport, Könyvtár, Kollégium, Diákotthon, Archívum, Bentlakás, Internátus, Szakkollégium, Balassa intézet, Márton áron
Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Budapesti Igazgatóság a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiumi Igazgatóság Budapesti Igazgatóság

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook

Hasonló cégek a közelben

 1. Bécsi Út 126-128, I.Em
  1034  Budapest
  (1) 242 1168
 2. Danubius Utca 5.
  1138  Budapest
 3. BÉCSI ÚT 269
  1036  Budapest
  (30) 992 6387
 4. Meder Utca 1-3
  1138  Budapest
  (1) 360 3603
 5. Váci Út 187.
  1138  Budapest
  (1) 459 7300
 6. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete